Jyväskylän Kauppalaisseura ry, Väinönkatu 30, 40100 JYVÄSKYLÄ | seura@kauppalaisseura.fi

Jyväskylän Kauppalaisseura nykypäivänä

Jyväskylän Kauppalaisseura on perustettu vuonna 1875. Seuran tarkoituksena on sääntöjensä mukaan "edistää seurayhteyttä täkäläisien kauppiaiden ja kauppapalvelijain keskuudessa; toimittaa seuran jäsenille tilaisuutta lomahetkien hyödylliseen viettämiseen kirjallisuuden viljelemisellä ja sillä tavalla kun kulloinkin soveliaaksi nähdään; ja jos varat myötenantavat, saattaa haluaville tilaisuutta saamaan opetusta kauppatoimeen kuuluvissa tiedoissa".

Jäsenet

Seuran hallitus hyväksyy jäsenet anomuksesta. Anomuksessa tulee olla suosittelijana joku seuran nykyisistä jäsenistä. Seurassa on tällä hetkellä jäseniä noin 200.

Seuran sääntöjen 1875 mukaan (edelleen voimassa olevat): "Jokainen hyvämainenen kauppias ja kauppapalvelija, mies tai nainen. .... Jos joku hyvämaineinen henkilö, joka ei kuulu kauppasäätyyn, haluaisi yhtyä Seuraan, olkoon hänellä siihen tilaisuus johtokunnan myönnytyksellä ja sama äänivalta kuin toisillakin Seuran jäsenillä."

Seura on järjestänyt talvikaudella seuran sääntöjen sekä jäsenten toivomusten mukaisesti koulutustilaisuuksia, teatterimatkan, pikkujoulun tms. Seura on yleensä osallistunut kustannuksiin. Kesäkauden toiminta on keskittynyt Huviniemeen.

Tilat

Seuralla on kokoustila Väinönkatu 30:n 5. kerroksessa sekä osuus kahdesta rivitalohuoneistosta Saariselällä. Seuran jäsenillä on oikeus käyttää tiloja. (Lisätietoja tiloista löytyy jäsenyys -sivulta.)

Liittyminen

Mikäli haluatte liittyä jäseneksi tai saada lisätietoa toiminnasta, ottakaa yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin, joiden yhteystiedot ovat alla.

Jyväskylän Kauppalaisseura ry
Väinönkatu 30
40100 JYVÄSKYLÄ

Puheenjohtaja Jarmo Toivonen