Jyväskylän Kauppalais­seuran Säätiö SR

Jyväskylän Kauppalaisseuran Säätiö edistää liikesivistystä ja kaupallista koulutusta Jyväskylässä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi Säätiö jakaa apurahoja taloustieteiden opiskeluun sekä korkeakouluasteisen kaupallisen ja liikesivistyksellisen opetuksen ylläpitoon ja tukemiseen Jyväskylässä.

Hallinto

Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Ari Routti ja varapuheenjohtaja Kari Ahlbom. Säätiön taloudenhoitaja on niinikään hallituksen jäsen Reijo Aalto. Muut hallituksen jäsenet ovat Janne Andersin, Antti Fredrikson, Timo Hintikka, Heikki Linnavirta ja Jarmo Toivonen. Hallituksen sihteerinä toimii Pia-Maria Pohto.

Perustaminen

8.12.1947 Oikeusministeriö vahvisti säätiön säännöt ja antoi luvan säätiön perustamiseen. Huhtikuussa 1947, ennen Säätiön virallista perustamista, lahjoittivat johtajat E.W. Lampila 5.000 markkaa ja sekä Eero Routti ja Eero Fredrikson molemmat 2.500 markkaa eli yhteensä 10.000 markkaa Säätiön rahalliseksi peruspääomaksi.
1.1.1948 Jyväskylän Kauppalaisseuran lahjoittama Kauppakatu 35:ssä sijaitseva kiinteistö (Jyväshovi) siirtyi lahjakirjalla Seuralta Säätiölle. Seura pidätti kuitenkin oikeuden huoneistonsa vapaaseen käyttöön.
4.1.1948 Valitaan Säätiön ensimmäinen hallitus. ”Hallitukseen kuuluu kahdeksan jäsentä, puoleksi liikealalla työskenteleviä työnantajia, puoleksi apulaisia.”
7.2.1948 Jyväskylän Kauppalaisseuran säätiö on merkitty säätiörekisteriin.